Moara de cereale. De ce sa macin faina acasa?

Moara de cereale. De ce sa macin faina acasa?
Daca esti interesat de o alimentatie sanatoasa si iti doresti sa faci paine in casa sau faina din diferite cereale, probabil te-ai gandit deja sa investesti intr-o moara de cereale pentru uz domestic.
Doi factori sunt extrem de importanti cand vine vorba de gust: ingredientele si prepararea acestora. Iar unul dintre ingredientele principale din bucatarie este chiar "faina"
 Si chiar daca a macina faina poate suna putin pretentios si elaborat, va asiguram ca nu este deloc complicat, iar odata ce incepeti sa folositi faina de casa nu o sa va mai intoarceti la faina din comert.
Iata cateva dintre  AVANTAJELE procesului de macinare acasa:
1. Valoarea nutritiva
Calitatea fainii depinde de multi factori, inclusiv procesul de macinare, de conditiile de crestere a boabelor si de marimea productiei. Cand faina este rodusa pe scara larga, ea isi pierde majoritatea vitaminelor, nutrientilor, mineralelor si antioxidantilor din cereale, datorita procesarii. Cea mai mare parte a nutriției din cereale se găsește în tărâțe și germenii miezului. Dar făinurile din comerț, îndepărtează tărâțele și germenii pentru că, fără uleiurile pe care acele părți le conțin, făina rezistă mai mult pe rafturi. Miezul cerealelor conține peste 30 de nutrienți, iar majoritatea sunt îndepărtați în timpul procesului de măcinare comercială.
2. Iti alegi singur cerealele
Cand macini singur, tu decizi ce tip de cereale elgi sa macini. De exemplu, daca ai in familie persoane care au o sensibilitate crescuta la gluten, sau pur si simplu doresti sa ai alte alternative la faina clasica din grau.
3. Este mai rentabil
Daca consumi paine BIO din cereale organice sau integrale, acesta este costisitoare. Si nu ai siguranta ca acesta este 100% asa cum ti-o doresti. Daca faci un calcul, iti amortizezi investitia in moara de cereale in cateva luni de folosinta.
4. Produsele sunt mai gustoase.
Toate acele uleiuri naturale din miezul cerealelor adaugă o lejeritate făinii tale, ceea ce înseamnă o pâine mai ușoară, mai pufoasă și alte produse de copt. Măcinarea făinii pe cont propriu vă permite, de asemenea, să controlați textura acesteia. Și, desigur, cu cât este mai proaspătă, cu atât mai gustoasă. Odată ce te bucuri de o pâine pe care ai făcut-o din propria făină măcinată, nu te vei mai întoarce niciodată la altceva!

Exista pe piata multe modele de mori de cereale iar deciza finala de a cumpara se rezuma la brand, calitate, pret si caracteristicile aparatului.

Noi recomandam morile de cereale KOMO si MILLA.
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!